Aszalt meggyes kókuszgolyó xilit-tel
hozzávalók
- 12.5 dkg mandala
- 10 dkg aszalt meggy (cukrozatlan)
- 1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál xilit
- 4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz
elkészítés
Az aszalt meggyet pár órára vagy akár egy éjszakára áztassuk vízbe! A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, majd daráljuk le. A darált mandulát keverjük a meggyel, a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és a xilit-tel. Az egészet tegyük aprítóba, és dolgozzuk masszává. Hogy majd könnyebb legyen, apránként a masszához adjunk 1-2 evőkanálnyit a meggy áztatólevéből. Formázzunk golyókat a masszából, és forgassuk meg a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk!