Villámgyors túrós báránykák
hozzávalók
A tésztához:
100 ml tej
250 g zsírszegény túró
2 tojás (M-es méret)
100 g puha vaj
100 g Diamant nádcukor
8 gr vaníliás cukor
1 csipet só
1 tasak sütőpor
300 g liszt
100 g mazsola (ízlés szerint)
A díszítéshez:
1 tojás
100 g Diamant Hagel cukor

elkészítés
1/7. lépés
Melegítsük meg a tejet egy kis lábasban.
2/7. lépés
Keverjük össze a túrót, a tojásokat, a langyos tejet és a vajat. Adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport, majd keverjük jól össze.
3/7. lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg lágy, sima tésztát kapunk. Ízlés szerint gyúrhatunk a tésztába mazsolát is.
4/7. lépés
Osszuk a tésztát körülbelül 8 egyenlő részre. Formázzunk mindegyik adagból egy nagyobb golyót a testhez és egy kicsit kisebbet a bárány fejéhez. A többiból formázzuk meg a lábakat és a füleket. Rendezzük el a darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, hogy kialakuljon a bárány alakja.
5/7. lépés
Verjük fel a tojást egy kis tálban. Kenjük meg a báránytesteket a felvert tojással, szórjuk meg a Diamant Hagel cukorral, és nyomkodjuk bele a tésztába.
6/7. lépés
Süssük előmelegített sütőben alsó/felső sütésen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sül.
7/7. lépés
Vegyük ki a túrós báránykákat a sütőből, és hagyjuk egy rácson kihűlni.