Nutellás Hópihe
hozzávalók
- 300 g liszt
- egy tasak instant élesztő (7g)
- 240 ml víz
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- nutella
- 1 tojás

elkészítés
A vízhez keverjük hozzá a cukrot és az élesztőt és futassuk fel. Közben egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Majd adjuk hozzá az élesztős vizet és jól dagasszuk ki. Kiolajozott tálban kelesszük a duplájára, legalább egy órán át. Miután a tészta megkelt gyúrjuk át. Harmadoljuk el a tésztát és nyújtsunk 1-1 szabályos kört belőle. Az első tésztára kenjünk fel Nutellát egyenletes rétegben. A szélétől 2 cm-re kenjük be mindenhol. Ha a krém állaga túl sűrű lenne a kenéshez, akkor egy adagot merjünk kis tálkába és melegítsük fel a mikróban. Következő lépésként az üres tésztalapot fektessük a Nutellás réteg tetejére. Kenjük meg ezt is az előbbiek szerint, majd helyezzük rá a harmadik lapot. A tésztát helyezzük át egy sütőpapírral vagy szilikon-lappal bélelt sütőlemezre vagy tortaformába. A közepére nyomjuk pohárral egy kört, és a jelöléstől kifelé késsel irdaljuk be a tésztát páros számú szeletre. Az így kapott egymás melletti tészta csíkokat csavarjuk meg egymás tükörképeként. Majd hagyjuk újra 20 percig kelni, lefedve meleg helyen. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra. Mielőtt a tésztát a sütőbe tennénk, verjük fel a tojást és kenjük át egy ecsettel. 20 percig süssük ezen a hőmérsékleten a tésztát. Ha szép barnára kívánjuk sütni, akkor még 5-7 percig 220 °C-on pirítsuk. Tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni.