Édesítőszerek
Az édesítőszerek olyan anyagok vagy vegyületek, melyek édes ízt kölcsönöznek az élelmiszereknek és italoknak, anélkül, hogy hagyományos cukrot tartalmaznának. Az aszpartám, szukralóz, szteviol-glikozidok (stevia), aceszulfám-kálium és más típusok széles körben használtak cukorhelyettesítésre. Az édesítőszerek általában alacsony vagy nulla kalóriát tartalmaznak.
Európában és más régiókban az édesítőszereket gyakran alkalmazzák különféle élelmiszerekben, italokban és diabetikus termékekben. Az édesítőszerek ideális választást jelenthetnek azok számára, akik alacsonyabb kalóriatartalmú opciót keresnek cukor helyett. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyes emberek érzékenyek lehetnek bizonyos édesítőszerekre, ezért mindig ajánlott mértékkel fogyasztani.
Európában és más régiókban az édesítőszereket gyakran alkalmazzák különféle élelmiszerekben, italokban és diabetikus termékekben. Az édesítőszerek ideális választást jelenthetnek azok számára, akik alacsonyabb kalóriatartalmú opciót keresnek cukor helyett. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyes emberek érzékenyek lehetnek bizonyos édesítőszerekre, ezért mindig ajánlott mértékkel fogyasztani.