Jégkrémtorta (Grillázstorta)
hozzávalók
A tésztához:
150 g liszt
1 tojássárgája
50 g Diamant kristálycukor
100 g vaj
A krémhez:
750 g tejszín
60 g Diamant kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
50 g étcsokoládéforgács
100 g mogyorós krokant
2 evőkanál narancslikőr (pl. Cointreau)
100 g habcsók
elkészítés
1/6. LÉPÉS
Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a tojássárgáját és a Diamant kristálycukrot, majd osszuk el a vajat apró darabokban a szélén. Gyorsan gyúrjuk össze, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
2/6. LÉPÉS
Süssük előmelegített sütőben 200°C-on (légkeveréses sütő 180°C) kb. 10-15 percig.
3/6. LÉPÉS
Vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni. Helyezzünk tortakarikát az alap köré, vagy helyezzük vissza a tortaformába.
4/6. LÉPÉS
A tejszínt a Diamant kristálycukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Majd forgassuk bele a csokoládéforgácsot, a mogyorós krokantot és a narancslikőrt. Végül adjuk hozzá az összetört habcsókot.
5/6. LÉPÉS
Kenjük a krémet az alapra, majd tegyük egy éjszakára a fagyasztóba.
6/6. LÉPÉS
Szeletelés előtt hagyjuk felengedni kb. 20 percig, de még fagyott állapotban tálaljuk.